Därför är kristallterapi bra för dig!

Kristaller för terapi

De gamla egyptierna trodde att kristaller kunde användas för att driva ut “onda andar”, och denna tro inspirerade kristallbehandlingen, som har använts i århundraden för att behandla kroppen holistiskt mot en mängd olika sjukdomar.

Kändisar som Victoria Beckham, Ella Woodward, Madonna och Katy Perry har bidragit till att kristallbehandling har gjort sig av med sitt “hippie”-rykte och vunnit popularitet bland människor som vill ha mer naturliga metoder för hälsa.

Kristallterapi bygger på idén att specifika stenar, såsom ametist, rosenkvarts och jade, kan omorientera de energikanaler som stör det normala flödet i kroppen och hjälpa den att bota sig själv genom att kommunicera med energisystemet. Ångest, sorg och sömnlöshet samt fysiska problem som mag- och tarmbesvär är bara några av de mentala och fysiska hälsoproblem som kristaller med vissa stenar antas hjälpa till att lindra.

Att bära smycken gjorda av ädelstenar och mineraler, placera kristaller på din arbetsplats eller i ditt sovrum, eller att träffa en terapeut som är utbildad för att avgöra vilka kristaller som kommer att ha önskad effekt på kroppens sju chakran (eller “energicentra”) är alla exempel på kristallterapi.

TIPS: Du kan hitta många av dessa stenar här hos kristallerna.se

Nedan förklarar vi de sju olika chakran som finns:

När de första chakrat är öppet känner vi en känsla av trygghet och tillfredsställelse när det gäller att uppfylla våra mest grundläggande behov. Det ska få oss att känna oss bekväma och självsäkra.

Det andra chakrat är sätet för individualitet och självuttryck.

Det tredje chakrat är källan till individuell styrka.

Det fjärde chakrat är det energicentrum som förbinder vår fysiska kropp med vårt mentala och känslomässiga liv samt vårt andliga jag.

Det femte chakrat, som ligger vid nackens bas, är förknippat med talets kraft och hjälper oss att framföra vårt mest autentiska jag.

Sjätte chakrat: Detta chakra, som ligger i utrymmet mellan ögonbrynen, kallas också “tredje ögat” och är säte för vår intuition.

Sahaswara-chakrat, som ofta kallas “lotus med tusen kronblad”, är det sjunde och sista chakrat. Detta är det andliga centret där vi kan finna upplysning och få kontakt med andra på en djupare nivå.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla