Så ser du till att må så bra som möjligt – kost, sömn, träning och annat

Att må så bra som möjligt handlar till mångt och mycket om vad man gör för någonting och hur man lever sitt liv. Att må så bra som möjligt är viktigt under hela året, men det är ändå värt att lägga ner lite extra tid och ansträngning på att göra saker som man känner gör en glad under vintern. 

Under vintern så är det inte särskilt ovanligt att man känner sig lite nedslagen eller har svårt att hitta energi till att göra saker. I och med att solen lyser med sin frånvaro är detta inte särskilt konstigt, men det finns en del saker som man kan göra för att säkerställa att man får så bra som det bara går. I den här texten kommer vi att dela med oss av några tips kring hur man maximerar sina möjligheter att må bra oavsett tid på året, även om dessa tips kanske känns mer relevanta under vintern. 

Ladda om dina batterier – titta på film, spela på oddset eller någonting annat

Detta kan verka som ett relativt självklart tips men det är väldigt viktigt att tänka på. Att ladda om sina batterier genom att se till att man tar sig tiden att slappna av när det behövs är oerhört viktigt. Stress är någonting som påverkar alla människor men det kan få oss att må väldigt dåligt i perioder. Se därför till att du har strategier och saker att göra som gör att du kan ladda om dina batterier. Oavsett om detta är genom att titta på en bra film i soffan eller spela på en fotbollsmatch på oddset så gäller det att man tar sig tiden att ta hand om sig själv med jämna mellanrum.

Se till att du sover tillräckligt mycket

Detta är någonting som är mycket lättare sagt än gjort, men som är oerhört viktigt för att se till att man mår så bra som det bara går. Att sova ger oss inte bara energi för kommande dag utan det hjälper oss också med mycket annat, som bland annat 

Ett sätt att få sitt sovschema på rätt kurs är genom att göra upp hårda regler kring sin sömn för sig själv. genom att bestämma exempelvis en bestämd tid när man ska sova och gå upp och sedan hålla sig till den, hur svårt det än kan vara, är det bästa sättet att komma in i en riktigt bra rutin när det kommer till ens sömn. 

Hitta någonting meningsfullt att göra på fritiden 

Om du har turen att ha ett jobb som du älskar och som ger dig energi så är detta någonting som inte är riktigt lika relevant, men det är ändå någonting som man bör tänka lite extra på. Även om vi spenderar en hel del av vår vakna tid på arbetet så har vi ändå gott om tid när vi är lediga att göra saker som vi tycker om eller som vi mår bra av. Ett av de bästa sätten att känna att man får ut så mycket som möjligt av sin fritid är genom att ha en hobby där man får applicera sina egna intressen och som man känner ger en god mening. Även om det är väldigt trevligt att luta sig tillbaka för att titta på en film eller spela på oddset så är detta någonting som kan vara svårt att utvecklas inom. 

Ät D-vitamin på vintern

Detta är ett tips som är specifikt applicerbart på vintern, men som är väl värt att ta till sig ändå. Att äta D-vitamin är någonting som alla svenskar borde göra under vintern då det är en väldigt viktig aspekt till att må så bra som möjligt när det är kallt och mörkt ute. D-vitamin får man i vanliga fall från solen, men av förståeliga skäl är detta något svårt att få i sig under vintern. D-vitamin går att köpa i apotek eller i matbutiker och är en investering som är väl värd att göra. 

Vikten av att träna 

Att det är viktigt att träna är nog någonting som de allra flesta har väldigt bra koll på vid det här laget, men det är ändå värt att belysa lite extra. Att röra på sig gör att man mår bra och hjälper även till att ge kroppen energi. Det kan vara en välbehövlig dopaminboost såhär när det är kallt och mörkt ute samtidigt som det gör att man mår mycket bättre överlag. Även om det kanske inte är särskilt motiverande att ge sig ut i löpspåret eller iväg till gymmet så är det viktigt att man fortsätter göra detta för att må så bra som möjligt. Oavsett hur du tränar så är det viktigaste att man faktiskt rör på sig regelbundet, och inte vilken typ av träning som man sysslar med.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla