Nyligen startat eller planerar du för att starta företag?

Så startar du ett företag

Att göra en helomvändning i yrkeslivet, kan för många vara svårt och blant det tuffaste att göra. Osäkerheten med att byta arbete och göra något helt nytt, kan vara skrämmande. Många går dessutom med tanken, eller till och med drömmen, att starta något helt eget. Det som hindrar många är rädsla och ovissheten hur det ska gå.

För de flesta är det frågor som: kan jag tillräckligt mycket om detta? Är min idé bra nog? Varför skulle jag lyckas? o.s.v, som ställs och hindrar en från att våga köra igång. Detta är bra frågor att vara medveten om. Det är inte alla som lyckas. Men allt för ofta beror det på att man tror att vi behöver kunna allt och vara experter på allt som ska göras.

Den första saken som behöver vara på plats för att starta eget är en idé om vad du ska göra eller på vilket sätt du vill skapa mervärde för andra. Oavsett om det handlar om att tillverka något eller sälja en tjänst där du ger av din tid behöver du en tanke om vad du kan bidra med. Detta är det som blir kärnan i företag.

Komma igång med företagande

Komma igång med företagande

När idéen är på plats behöver du ta ställning till vilken form företaget ska bedrivas i. Är det ett litet företag utan anställda, kan det fungera bra med ett enskilt bolag, men om det är ett större företag, men lite högre omsättning och flera medarbetare kan det vara bra att fundera på att starta ett aktiebolag. 

Beroende på vilken företagsform du anser passar bäst, måste du sätta dig in i vad som gäller och hur du ska gå tillväga. Sedan är det dags att få in lite kapital till företaget för att kunna starta. Oftast behövs det ett eget kapital och har du en bra idé som säljs in till en bank eller finansieringsinstitut kan du få tillskott därifrån för att komma igång.

Sedan är det dags att komma igång. Oavsett vad det är för sorts företag, tillverkning eller tjänster har du sannolikt valt att starta företaget för att du är duktig på just det. I det fallet är det också detta du ska hålla på med. Att driva ett företag innebär en del administration. 

Kapital in till företaget

Kapital in till företaget

Ofta är det i fasen att säkra de administrativa i ett företag som många tappar energin och glömmer bort varför de startade företaget från första början. Arbete med att fakturera och säkerställa betalningar från kunder kan vara ett stort arbete om det ska göras korrekt samt bra. Det kan också vara anledningen till att många skräms av entreprenörskapet.

Ofta är det här skillnaden på att lyckas eller inte ligger. Och här finns det hjälp att få. Genom att använda faktureringstjänster kan du slippa mycket av det arbetet det innebär att säkerställa ett bra inflöde av pengar till företaget. Detta är också en tidskrävande energitjuv för många och fokus tas bort från det du är duktig på. Nämligen anledningen till att du startade företaget från första början.

Genom att använda en faktureringstjänst slipper du arbetet med att skapa fakturor, övervaka och säkerställa betalning samt i värsta fall skicka påminnelser eller inkassokrav. Detta är tjänster du kan hämta in och underlätta för dig att göra det du tycker om. Ditt fokus blir att driva ett företag och minska din administration. 

En faktureringstjänst minimerar denna delen av din administrativa börda. Tänker du att, ja men det kostar ju, ska du heller fundera på vad du kan göra med den tiden i stället. Kanske är det den tiden som frigörs som tillåter din nästa stora affär eller skapar en ny affär. Eller så handlar det bara om att frigöra tid för annat som är viktigt.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla