Patrik Berglund: Vem han är och vad han gjort!

Patrikberglund

Det är vanligt att vi bildar oss en förutfattad mening om kändisar och offentliga personer innan vi lär oss mer om dem. I den här uppsatsen kommer vi att berätta om Patrik Berglund, en sådan person.

Berättelsen om Patrik Berglund

Västers, Sverige, är Patrik Berglunds födelseort (födelsedatum: 2/6/88). Allt började 2002, när han bara var 14 år gammal, då han blev utvald som den bästa forwarden på TV-pucken. Västmanlands trupp som han spelade i 2005 slutade tvåa i TV-pucken.

Patrik Berglund spelade 92 matcher för VIK Västers HK i All-Svenskan under säsongerna 2005-2008. Under matcherna lyckades han samla ihop totalt 97 poäng. Patrik Berglund är tvåfaldig J20-VM-medaljör och var lagkapten 2008. Andraplatsen i samma liga var hans lags placering både 2007 och 2006. Patrik Berglund var medlem i det svenska juniorlandslaget från 2006 till 2010.

Det var detta datum 2008 som Patrik Berglund spelade sin första match i Tre Kronor mot Slovakien. Sverige tog brons i VM för första gången 2009, då han deltog i sin jungfrutävling. St Louis Blues valde Patrik Berglund i den första rundan av NHL Entry Draft 2006 och tog honom som 25:e spelare totalt. På grund av detta kunde han göra en bra debutsäsong i NHL inför 2008-2009. Han slutade med 47 poäng, varav 21 mål.

Patrik Berglund vann ytterligare en silvermedalj i VM 2011 för Sverige. Totalt 10 poäng, varav 8 från mål, placerade honom på andra plats i ligans poängliga. Och mitt i allt detta utsågs han till bästa forward och valdes in i VM:s All Star Team.

Patrik Berglunds 17 mål på 48 matcher under NHL-säsongen 2012-2013 var flest av en svensk spelare i ligan vid den tidpunkten. Hockeyallsvenskans Peter Berglund gjorde 20 mål och 12 assist på 30 matcher under NHL-lockouten.

Patrik Berglund tjänade mer än 3,7 miljoner dollar förra året. Den 7 januari 2018 byttes han ut till Buffalo Sabres, vilket innebar en vändpunkt i hans karriär. Han anslöt då istället till Djurgrdens IF, ett lokalt fotbollslag. Brynäs IF skrev kontrakt med honom inför säsongen 2020-2021.

Personliga uppgifter, familjemedlemmar och en flickvän

Statistik om Patrik Berglunds fysiska välbefinnande finns lätt tillgänglig på internet. Han är 192 cm lång och väger cirka 100 kg. Dessutom skjuter han med hjälp av den vänstra sidan av handen.

Däremot är bakgrunden till Patrik Berglunds familj mindre känd för allmänheten. Utifrån hans inlägg på sociala medier verkar det dock som om han ofta umgås med sin syster Linda Berglund zgun och hennes familj, som består av en man, en dotter och en son. Enligt det lilla som är känt om Patrik Berglunds faderslinje var hans far Anders Berglund också en professionell ishockeyspelare.

Det verkar som om Patrik Berglund nu är singel, men hans tidigare förhållande tog slut någon gång i slutet av 2020 eller början av 2021, enligt flashback och flera uppmärksammade nyhetsuppdateringar.

Publicitet och sarkasm

Patrik Berglunds ex-flickvän, eller snarare ex-flickvän, stod i centrum för den största skandalen som omgav honom. Det var inte förrän 2021 som han anklagades för brott mot henne, även om det inte var uppenbart vilka dessa brott var.

Patrick Berglund blev också avstängd av Buffalo Sabres den 19 december 2018, då han inte dök upp på lagets flyg till Washington från Buffalo Niagara International Airport den 19 december. Patrik Berglund kallade även Petter Northug för en “jävla bitch” vid vinter-OS 2014. Efter att han uppmärksammats på det bad Patrik Berglund om ursäkt, men många som blev kränkta av hans kommentar höll honom ansvarig.

Trots att Patrik Berglund har blivit omtalad på gott och ont är han en hockeyikon som många väljer att hedra. En av anledningarna är på grund av hans framgångssaga.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla