Sportande höst för en hälsosam vår

När hösten nu börjar närma sig med stora steg är det lätt att hamna i ide likt björnarna på vintern. För många vore det kanske skönt att undvika regn och rusk och vakna upp till vårens grönskande färger och sol. Men det finns många sätt att slippa se hösten som ett ok av långt mörker som tynger ner oss. Du kan välja en aktiv höst som ger dig massor av energi inför våren.

Det finns gott om härliga aktiviteter som både är sociala och energigivande. Dessutom kan du samla familjen eller kompisgänget och få en trevlig stund tillsammans. Bara det är energigivande en mörk och regnig höstdag. De flesta aktiviteter fungerar lika bra att göra året om men är kanske lättare att börja nu när det är mer inbjudande att sjunka ner i soffan.  Om du behöver mer motivation så hittar du fler inspirerande artiklar hos fitness365.se.

Padel 

Padel är en sport som de senaste åren växt mycket i Sverige. Det är en väldigt enkel sport som kan utövas av de flesta oavsett nivå. Sporten är en blandning mellan tennis och squash och spelas på en liten tennisplan med väggar. Väggarna kan användas när du spelar och tillåter att bollen fortsatt är i spel även om den går förbi dig.

Reglerna är liknande tennis men spelas för det mesta i par. Det finns dock singel banor men dessa är färre till antalet. Spelet går som i tennis ut på att bollen ska hamna på motståndarens planhalva utan att motståndaren lyckas skicka tillbaks den. Bollen får enbart studsa en gång på marken innan retur sker. 

Man spelar med rack med en hel yta, alltså inga strängar och bollarna får inte samma fart som i tennis. Det är ett utmärkt spel för kompisgänget eller familjen att samlas kring. Det kräver inte den största fysiska ansträngningen och tempot gör att sporten är väldigt social. Dessutom är det enkelt att spela och att lära sig reglerna. Ett alternativ till fysisk aktivitet efter en dag med betting på nätet kanske.

Klättring 

En annan sport som är väldigt inkluderande och social är klättring. Detta är en sport som gör att samarbete mellan de som utövar den är viktigt. I en klätterhall är det dessutom ofta väldigt olika nivåer och du kan oftast hitta en vägg för dina färdigheter. Oftast genomför ni klättringen i par och då är en som utövar klättringen och en som vaktar repet.

Detta ställer krav på samarbete och tillit. På krävande partier kan den som passar hjälpa genom att ge råd åt den som klättrar. Även om vissa klätterväggar är lättare än andra är klättring dock en mer krävande sport. Det kräver mer fysisk styrka att utöva sporten och det är helt klart ingen sport för den höjdrädda.

Detta är för de i god hälsa en väldigt trevlig aktivitet. Förutom att träna sin fysiska förmåga tränar du även din kommunikation och hjärna. Det är krävande att utföra men också väldigt krävande att passa och hjälpa till. Du hittar däremot även klätterhallar inomhus så att sporten kan utföras under mörkare och kallare tider.

Simning

Detta är kanske den sporten som tränar flest muskelgrupper på en och samma gång. Du kan dessutom utföra sporten själv och få en boost av värme och ljus under mörka och gråa höstdagar. Fördelen med simning är många. Som sagt är du inte beroende av att någon kan vara med även om det kan vara en sporre att faktiskt komma dit.

Simning och bad påverkar mer eller mindre hela kroppen. Det gör dessutom underverk för din kondition om du har lite högre tempo. Att ta sig till simhallen är dessutom något som kan varvas med vänner eller familj det också. Eller varför inte båda vänner och familj. Är simning den träningsform du föredrar kan dessa såklart kombineras.

Kommer du dig till simhallen med vänner kan det vara det fysiska hårda träningspasset som avslutas med en varm bastu. Sedan kan det lättare träningspasset vara att ta med familjen dit och få träning, lek och ett avbräck i vardagen. Med regelbundenhet är det en mycket bra träningsform som också tillåter sociala former före, under och efter träningen.

Frisbeegolf

Är du däremot kanske inte ute efter den hårda fysiska aktiviteten men vill röra på dig och beredd att klä dig efter väder? Då kan frisbeegolf kanske vara något för dig. Detta är en sport som dyker upp mer och mer. Detta är också en väldigt social sport som kan utövas av vem som helst.

Reglerna är likt golf, ta dig från punkt a till b och sätt frisbeen i mål. Givetvis är det förknippat med att du får röra dig den sträckan. Förkunskaperna för att spela är enkla. Kasta frisbeen mot målet och räkna antal kast på vägen tills du slutligen nått dit. Den med minst antal kast vinner. Detta är också en trevlig och social aktivitet som främjar rörelse och passar de flesta.

Gemensamt för dessa sporter är att det är enkelt att komma igång och mängden utrustning begränsat. Ofta krävs det inte så mycket förberedelser och det är socialt och kan utföras i många konstellationer. Dessutom får du en boost i höst tillvaron och lite rörelse på köpet.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla